Wednesday, November 5, 2014
PUDING CARAMEL
PUDING CARAMEL
sumber : resipi sahabat
tried : zaralovebaking.blogspot.com ; thanks...
5 biji telur
1 tin susu cair
1 tin air (sukatan guna tin susu cair)
1/2 cawan susu pekat manis
1 sudu teh esen vanilla
1 cawan gula pasir (untuk dibuat gula hangus)
1 sudu makan tepung kastad
Loyang : 8 inci bulat
Cara-cara :
1. Buatkan gula hangus dahulu dan ketepikan.
2. Campurkan kesemua bahan dan pukul sehingga sebati kecuali air gula hangus.
3. Panaskan kukusan dan bekas loyang terlebih dahulu kemudian tuangkan air gula hangus tadi ke dalamnya diikuti dengan adunan telur tadi.
4. Kukus selama 30 minit. Sejukkan dahulu di dalam peti sejuk. (sekiranya suka bolehlah dimakan dengan fruit cocktail/ais krim vanilla)....
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment