KEK PISANG

Wednesday, November 26, 2014

TELUR DADAR SARDIN












TELUR DADAR SARDIN
buku  :  Mahir Memasak Vol. 2, Koleksi RASA




Bahan-bahan :

   3  biji  telur
   1  tin  sardin bersaiz kecil  (ambil isi sahaja & dihancurkan)
   1  batang  sosej  (dihiris kiub)
1/2  biji  bawang besar  (dihiris bulat)
   3  biji  cili padi  (dihiris kecil)
   1  tangkai  daun sup  (dihiris)
Garam secukup rasa


Cara Memasak :

1.  Pecahkan telur ke dalam mangkuk.  Pukul sehingga kembang.
2.  Selepas itu masukkan sardin yang dihancurkan.
3.  Kemudian masukkan sosej yang dihiris kiub.
4.  Masukkan bawang besar, daun sup dan garam secukup rasa.  Gaul rata.
5.  Panaskan minyak masak di dalam kuali, gorengkan telur sardin yang didadar tadi sehingga garing.

No comments:

Post a Comment