KEK PISANG

Wednesday, August 10, 2011

BISKUT CHOCOLATE CHIP
sumber : dari Majalah 'MIDI 2007'


250 gm butter
1 1/2 cawan gula kastor/gula perang
1 cawan chocolate chip
1 cawan kelapa kering
1 1/2 cawan tepung self-raising ) ayak
1 cawan tepung gandum )
1/2 cawan kacang walnut - dicincang (optional)
1 biji telur
1 tsp. esen vanilla
3 tbsp. serbuk koko (ayak)


1. Pukul butter dan gula hingga kembang.
2. Masukkan telur dan gaul sebati.
3. Ayak serbuk koko dan kedua-dua jenis tepung dan masukkan dalam adunan yang telah dipukul tadi. Gaul sebati.
4. Masukkan chocolate chip, kelapa kering dan kacang walnut. Gaul sebati.
5. Tempa (drop by spoonful) ke atas dulang pembakar dan bakar hingga masak.

Suhu : 170'C - 20 minit.

No comments:

Post a Comment