COCONUT OAT
sumber : kelas biskut Azimah
Bahan A : 200 gm mentega
50 gm shortening
140 gm brown sugar
1 biji kuning telur (gred C)
1 tsp. esen vanilla
1/2 tsp. garam
Bahan B : 175 gm tepung gandum/red rose (ayak)
100 gm oat segera (yg. halus)
50 gm nestum
25 gm bijan hitam
25 gm kelapa kering
1/2 tsp. soda bicarbonate
1. Putar bahan A sampai sebati.
2. Masuk bahan B dan uli rata dan sebati.
3. Ambil adunan 1 tsp., bulatkan dan atur dalam dulang dan hias ceri merah. Bakar.
4. Setelah biskut sejuk, hias dengan royal aising.
Suhu : 150'C selama 20 minit. (Adunan ini lembik jadi rehatkan doh sebentar)
Royal Icing : 250 gm gula icing (ayak)
1 biji putih telur
1 tbsp. tepung jagung
Kesemua bahan untuk royak icing diputar hingga kental. Warnakan ikut suka. Sedia untuk diguna.
SELAMAT MENCUBA
No comments:
Post a Comment