KEK PISANG

Friday, August 14, 2015

MASAK LEMAK PETOLA






MASAK LEMAK PETOLA
oleh   :   zaralovebaking.blogspot.com



Bahan-bahan :

  1  batang  petola
50  gm  kubis
  1  sudu makan  ikan bilis
  1  cawan  santan pekat
  1  cawan  air
Garam secukup rasa


Bahan hiris :

3  ulas  bawang merah
1  ulas  bawang putih
1  tangkai  cili merah


Cara Memasak :

1.  Petola dibuang kulit dan dipotong-potong kecil.
2.  Kubis dipotong kecil.  Basuh semua bahan.
3.  Masukkan semua bahan kecuali santan ke dalam periuk dan masak hingga mendidih.
4.  Masukkan santan dan masak hingga mendidih sekali lagi.  Perisakan dengan garam secukup rasa.  Kemudian tutup api.  Sedia dihidangkan.

No comments:

Post a Comment