KEK PISANG

Thursday, March 19, 2020

APAM COKLAT SUPER MOIST ...









APAM COKLAT SUPER MOIST
(A KEEPER)
sumber :    FB@MCCD ...




Bahan-Bahan :

100  gm  tepung paling halus@superfine flour
1  sudu teh  baking powder
1/2  sudu teh  soda bikarbonate
Secubit garam
15  gm  serbuk koko
60  gm  minyak masak
80  gm  gula kastor
130  gm  susu full cream


Cara-Cara :

Bahan kering diayak dalam bekas yang sesuai.
Masukkan susu dan gula, whisk sebati.
Akhir sekali masukkan minyak, whisk sebati.
Tuang ke dalam acuan lompang yang dialas papercup sehingga penuh.
Kukus selama 20 minit menggunakan api besar.  Susun jarak-jarakkan agar ada ruang untuk apam naik mekar.
Selepas masak, keluarkan dari acuan lompang, sejukkan dan hias ikut citarasa.







No comments:

Post a Comment