KEK PISANG

Monday, February 1, 2016

PUDING LAICI DANGDUT








PUDING LAICI DANGDUT
sumber  :   Hanieliza...




Bahan-Bahan :

10  gm  serbuk agar-agar  (1 paket)
  2  liter  air  (8 cawan air)
  2  cawan  gula kastor
  2  tin  laici  (diasingkan airnya)
  1  tin  susu cair  (400  ml)
Sedikit pewarna merah  


Cara-Cara :

1.  Masakkan serbuk agar-agar, air, sedikit pewarna merah dan gula sehingga mendidih.
2.  Tutupkan api.  Kemudian masukkan sebahagian buah laici dan air laici dan susu cair.  Kacau rata.
3.  Tuangkan ke dalam acuan/gelas pilihan.
4.  Apabila sudah sejuk, masukkan ke dalam peti sejuk.
5.  Hidangkan dengan buah laici yang masih berbaki dan buah-buahan koktel (jika suka).





No comments:

Post a Comment