KEK PISANG

Friday, February 12, 2016

FLORENTINE COOKIES/CRUNCHY CARAMEL ALMOND COOKIES



 Bekalan untuk anak bongsu saya bawa balik ke asrama sebagai kudapan...






FLORENTINE COOKIES @ CRUNCHY
CARAMEL ALMOND COOKIES
sumber  :   Azlita Masam Manis...




Bahan-Bahan :

200  gm  tepung Florenta
200  gm  badam keping
100  gm  kuaci hijau
  20  gm  bijan hitam


Cara-Cara :

Badam keping dan kuaci hijau dibakar sebentar di dalam oven pada suhu 160'C selama 5 minit.
Satukan kesemua bahan di dalam bekas.
Gaul rata sehingga semuanya bersalut sempurna.

Sediakan loyang 14x14 inci, alas loyang dengan kertas kek.
Panaskan oven pada suhu 160'C.
Tuangkan adunan tadi ke dalam loyang dan ratakan nipis-nipis.
Bakar di dalam oven selama 10 minit.
Sejurus keluar dari oven terus potong kepada kepingan semasa masih panas.
Simpan di dalam bekas kedap udara...

No comments:

Post a Comment