Bekalan untuk anak bongsu saya bawa balik ke asrama sebagai kudapan...
FLORENTINE COOKIES @ CRUNCHY
CARAMEL ALMOND COOKIES
sumber : Azlita Masam Manis...
Bahan-Bahan :
200 gm tepung Florenta
200 gm badam keping
100 gm kuaci hijau
20 gm bijan hitam
Cara-Cara :
Badam keping dan kuaci hijau dibakar sebentar di dalam oven pada suhu 160'C selama 5 minit.
Satukan kesemua bahan di dalam bekas.
Gaul rata sehingga semuanya bersalut sempurna.
Sediakan loyang 14x14 inci, alas loyang dengan kertas kek.
Panaskan oven pada suhu 160'C.
Tuangkan adunan tadi ke dalam loyang dan ratakan nipis-nipis.
Bakar di dalam oven selama 10 minit.
Sejurus keluar dari oven terus potong kepada kepingan semasa masih panas.
Simpan di dalam bekas kedap udara...
No comments:
Post a Comment