KEK PISANG

Saturday, August 16, 2014

Puding yang mengecewakan....


Hari ni  pertama kali kak mencuba buat Puding Kasih Bertaut.  Cadang untuk dibawa sebagai buah tangan ke majlis pertunangan anak buah kak tapi bila cuba dikeluarkan dari acuan ianya pecah sedikit.  Sungguhlah sedih dan amat mengecewakan.  Jadi kak cuba pula buat untuk kali kedua tapi kali ni menggunakan resepi dan teknik lain.  Selalunya acuan dibasahkan tapi kali ni kak oleskan dengan sedikit mentega/marjerin...ternyata kali ni senang untuk mengeluarkan puding dari acuan.  Barulah terasa gembira dan hilang rasa kecewanya...hihihi..



 yang ni percubaan resipi kali kedua..dari buku..ayuh kita mencubanya...






RAINBOW BREAD PUDDING
cookbook :  The Magic of Agar-Agar



Ingredient (A) :  for decorating filling

    7  gm   agar-agar powder
100  gm   sugar
600  gm   water
Food colouring :  yellow, green & red


Method :

1.   Boil agar-agar, sugar and water in a pot.
2.   Divide the mixture into 3 parts, 1 portion yellow, 1 portion red and 1 portion green in 3 small bowls.
3.   Cut into long shapes when set or shaped into desired pattern/shapes..


Ingredient (B) :

    20  gm   agar-agar powder
  300  gm   sugar
  400  gm   thick coconut milk
1400  gm   water
      1  tsp    salt
      1  tsp    pandan paste
      2  blades   pandan leaves  (knotted)


Ingredient (C) :

    3  slices   white bread  (cut into small cubes) *
250  gm   evaporated milk *  (* soak)
    2  egg   yolks


Method :

1.   Place ingredient (B) in a pot, stir it until boiled.
2.   Add in ingredient (C) stir well and bring it to a boil.
3.   Add ingredient (A) into the mixture, stir well and pour it into the mould.  Leave to set.
4.   Chill in the refrigerator before taking out from the mould.

Note :  

1.   you can cut the bread in cubes or just blend it along with the milk and egg yolks before adding into the pot (no.2)..
2.   you can put the ingredient (A) into the mould first then slowly pour in the warm agar-agar mixture into it...

No comments:

Post a Comment