Sunday, February 4, 2018
MASAK LEMAK LABU...
MASAK LEMAK LABU
rujukan : Hanieliza...
Bahan-Bahan :
500 gm labu kuning ~ dibuang biji dan dipotong kecil
2 cawan santan pekat ~ dari 1/2 biji kelapa
1 cawan air
1 labu bawang besar ~ dihiris
2 biji cili merah ~ dihiris
2 sudu besar udang kering ~ dicuci bersih dan toskan
1 helai daun kunyit ~ di carik-carik
Garam secukup rasa
Cara Memasak :
1. Masukkan kesemua bahan kecuali santan dan daun kunyit ke dalam periuk.
2. Rebuskan sehingga labu lembut.
3. Apabila labu sudah lembut, masukkan santan dan daun kunyit.
4. Masak sehingga mendidih. Tambahkan garam secukup rasa.
5. Apabila sudah mendidih, sesuaikan rasanya, tutup api dan hidangkan...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment