KEK PISANG

Tuesday, February 13, 2018

STIK KETAM RANGUP...










STIK KETAM RANGUP
rujukan :    FB@Jalilah Jepon...




Bahan-Bahan :

8  keping  roti  ~  gelek nipis & potong 2 bahagian
1  paket  stik ketam  ~  belah 2 bahagian


Bahan Salutan :

2  biji  telur  ~  pukul ringan
Serbuk roti oren/putih secukupnya


Cara-Cara :

1.  Stik ketam di letakkan pada roti dan gulung.
2.  Tekan padat di bahagian hujung untuk mengelakkan dari terbuka.  Buat sehingga habis.
3.  SALUTAN :   Celupkan roti ketam di dalam telur kemudian golekkan/salutkan dengan serbuk roti.
4.  Goreng dalam minyak banyak hingga keperangan-perangan.  Angkat dan toskan minyaknya.
5.  Sedia dihidangkan dengan sos cili/sos tomato dan mayonis.  Taburkan dengan sedikit bijan jika suka...

No comments:

Post a Comment