Thursday, December 12, 2013
ROTI JALA & SERAWA DURIAN
ROTI JALA
Bahan-bahan :
2 cawan tepung gandum
1 cawan santan pekat/susu segar
1 1/2 cawan air
garam secukup rasa
2 warna pilihan yang berbeza
1 biji telur 'A/B'
Cara Penyediaan :
1. Blend/kisar kesemua bahan di atas kecuali pewarna.
2. Tapiskan adunan (jika perlu) kemudian di bahagikan kepada dua bahagian dan letakkan pewarna.
3. Masukkan ke dalam botol muncung tiga.
4. Satu botol dipicit secara melintang di atas non-stick pan manakala botol lagi satu picit secara menegak.
5. Lipatkan seperti membuat kuih dadar/ketayap. Buat hingga habis semua adunan.
6. Hidangkan dengan serawa durian atau kari ayam/daging.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment