Wednesday, April 30, 2014
SEMPERIT SUSU
SEMPERIT SUSU
sumber dari : qasiehcupcake.blogspot.com
Bahan A :
250 gm Buttercup
120 gm gula aising
1 tsp esen vanilla
1 biji kuning telur 'B'
Bahan B :
300 gm tepung jagung
50 gm susu tepung (apa-apa brand)
120 gm tepung Red Rose
Hiasan : Chocolate chips secukupnya
Cara Penyediaan :
1. Satukan bahan A, gaulkan hingga sebati.
2. Tidak perlu sampai kembang...masukkan susu tepung...gaulkan sebati.
3. Ayakkan tepung jagung dan tepung red rose, masukkan sedikit demi sedikit hingga tidak melekat dijari.
4. Tekankan adunan menggunakan nozzle bintang tertutup dan paipkan ke atas loyang. Hiaskan.
5. Bakar pada suhu 170'C selama 20-25 minit atau hingga kekuningan (api atas bawah).
Labels:
Biskut/Cookies
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment