KEK PISANG

Sunday, July 29, 2018

KEK PISANG...








KEK PISANG VERSI IRFAN
sumber :    FB@MAHN ~  Chef Irfan Syazwan Shah




Bahan-Bahan :

7-8  biji  pisang berangan atau susu/1  cawan  (lenyek)
1  cawan  tepung gandum
1/2  sudu teh  soda bikarbonat
1  sudu teh  baking powder
3  biji  telur gred A/B
1/2  cawan  gula kastor
1/2  cawan  gula perang
1/2  cawan  minyak masak
1/2  sudu besar  ovalatte


Cara-Cara :

Masukkan kesemua bahan di atas di dalam mangkuk pengadun dan putar/mix sehingga gebu.
Tuangkan ke dalam acuan loaf tin.
Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dulu dengan suhu 180'C, api atas bawah selama 50 minit sehingga masak...




No comments:

Post a Comment