KEK PISANG

Sunday, June 30, 2013

SMOOTHIES ANGGUR MERAH & HITAM









SMOOTHIES ANGGUR MERAH & HITAM


rujukan  :   Little Amie's Kitchen (tqvm pada tuan punya resipi - Salami)
dicuba   :   zaralovebaking.blogspot.com



Bahan-bahan :

250  gm     anggur hitam tanpa biji
250  gm     anggur merah tanpa biji
200  ml      yogurt asli
150  ml      susu segar
    2  tbsp   gula pasir/madu


Cara Penyediaan :

1.   Sejukbekukan anggur hitam dan anggur merah tanpa biji selama lebih kurang 2-3 jam.
2.   Campurkan kedua-dua jenis anggur bersama yogurt, susu segar dan gula pasir/madu di dalam pengisar.
3.   Kisarkan bahan tersebut hingga halus dan lembut.
4.   Tuangkan ke dalam gelas.
5.   Sedia untuk dinikmati.  (Untuk rasa lebih sejuk, simpan sebentar di dalam peti sejuk).

No comments:

Post a Comment