Jeruk yang sedang hangat diperkatakan/ditayangkan di FB. Rata-rata ramai yang telah mencubanya. Feedbacknya, ramai yang mengatakan sangat sedap. Maka, saya juga tidak ketinggalan teruja juga untuk mencubanya. Memang sedap jugalah..tak rugi juga mencubanya. Membuatnya pun senang dan tidaklah mengambil masa yang lama..
JERUK MANGGA dan ASAM BOI
sumber dari : BukuResipi/FB
tried by : zaralovebaking.blogspot.com
Bahan-bahan :
3-4 biji mempelam (dipotong-potong)
7 biji asam boi putih atau merah (ikut suka)
3 biji cili padi (lebihkan jika suka pedas)
Sedikit garam
Gula secukupnya (lebihkan jika suka)
Cara-cara :
1. Masukkan kesemua bahan ke dalam balang/bekas.
2. Gaulkan sebati/goncangkan bekas.
3. Masukkan ke dalam peti sejuk lebih kurang 5 jam atau semalaman.
4. Sedia untuk dimakan/dihidangkan.
INFO : boleh cuba gantikan mangga dengan epal atau jambu...
No comments:
Post a Comment