Wednesday, October 29, 2014
TUMIS BAYAM
TUMIS BAYAM
Oleh : zaralovebaking.blogspot.com
Bahan-bahan :
1 ikat bayam hijau
1 tangkai cili merah (dihiris)
2 ulas bawang merah (dihiris)
1 ulas bawang putih (dihiris)
1 sudu makan udang kering
1/2 batang carrot (dikupas & dihiris)
1/2 sudu makan sos tiram
2 sudu makan minyak masak
Garam secukup rasa
Cara-cara :
1. Bayam diasingkan dari batangnya dan basuh. Kemudian toskan.
2. Panaskan minyak. Tumiskan bawang merah, bawang putih dan udang kering hingga wangi.
3. Masukkan carrot, bayam, cili merah, sos tiram dan garam. Kemudian kacau rata.
4. Apabila carrot sudah sedikit empuk dan sayur bayam layu, tutup api dan hidangkan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment