sebelum dihias
BISKUT BADAM OREO
sumber : buku resipi Azlita Abdul Aziz
dicuba : zaralovebaking.blogspot.com
Bahan A :
130 gm mentega
20 gm lemak sayuran
80 gm gula aising
1 tsp esen vanilla
Bahan B :
170 gm tepung Red Rose )
50 gm serbuk badam ) diayak
40 gm tepung jagung )
50 gm tepung suji )
Bahan Hiasan :
Coklat masakan putih (dicairkan)
Biskut Oreo (dikisar)
Cara Membuatnya :
1. Pukul bahan A dengan kelajuan sederhana hingga sebati.
2. Masukkan bahan B. Uli hingga menjadi doh yang lembut.
3. Canaikan doh dan terap dengan acuan pilihan.
4. Bakar pada suhu 150'C selama 25 minit. Sejukkan setelah masak.
5. Paipkan coklat masakan putih di atas biskut. Taburkan Biskut Oreo.
6. Biarkan coklat mengeras sebelum disimpan.
No comments:
Post a Comment