KEK PISANG

Tuesday, August 6, 2013

BISKUT BADAM OREO

 sebelum dihias










BISKUT BADAM OREO



sumber  :   buku resipi Azlita Abdul Aziz
dicuba   :   zaralovebaking.blogspot.com



Bahan A :

130  gm   mentega
  20  gm   lemak sayuran
  80  gm   gula aising
    1  tsp   esen vanilla


Bahan B :

170  gm   tepung Red Rose    )
  50  gm   serbuk badam        )  diayak
  40  gm   tepung jagung         )
  50  gm   tepung suji              )


Bahan Hiasan :

Coklat masakan putih  (dicairkan)
Biskut Oreo  (dikisar)


Cara Membuatnya :

1.   Pukul bahan A dengan kelajuan sederhana hingga sebati.
2.   Masukkan bahan B.  Uli hingga menjadi doh yang lembut.
3.   Canaikan doh dan terap dengan acuan pilihan.
4.   Bakar pada suhu 150'C selama 25 minit.  Sejukkan setelah masak.
5.   Paipkan coklat masakan putih di atas biskut.  Taburkan Biskut Oreo.
6.   Biarkan coklat mengeras sebelum disimpan.

No comments:

Post a Comment