KEK PISANG

Saturday, November 2, 2013

BISKUT LIDAH KUCING CAPPUCINO









BISKUT LIDAH KUCING CAPPUCINO




Sumber :   Citarasawan/Fatmah Bahalwan
dicuba   :   zaralovebaking  -  sangat sedap & rangup


Bahan-bahan :

250  gm     mentega
175  gm     gula kastor
  75  ml      putih telur
250  gm     tepung gandum  -  diayak
    1  tbsp   pes cappucino
 1/4  tsp     baking powder (optional)
 1/4  tsp     emplex
  30  gm     chocolate rice

Loyang lidah kucing  -  digris dengan sedikit mentega


Cara-cara :

1.   Pukul mentega dan gula kastor hingga berkrim.  Masukkan putih telur sedikit demi sedikit dan putar hingga sebati.  Masukkan pes cappucino dan gaul sebati.

2.   Masukkan tepung dan kaup balik dengan spatula hingga rata dan sebati.  Masukkan chocolate rice dan gaul rata dan sebati.

3.   Masukkan adunan ke dalam piping bag dengan nozle bulat dan picitkan lulus memanjang ke dalam loyang.

4.   Bakar pada suhu 150'C selama 15-20 minit.

No comments:

Post a Comment