Thursday, November 7, 2013
KUIH BAKAR JAGUNG
KUIH BAKAR JAGUNG
Sumber : buku resipi 'Istimewa Pemanis Mulut' - dariDapur CT
dicuba : zaralovebaking
Bahan-bahan :
1 cawan tepung gandum
1 cawan santan atau santan kotak
1 cawan susu sejat
3/4 cawan gula kastor
2 biji telur 'B'
1 tin jagung manis ala krim
sedikit pewarna kuning
1 tbsp mentega
sedikit bijan jika suka
Cara Penyediaan :
1. Blend semua bahan hingga sebati kecuali jagung dan bijan.
2. Masukkan jagung dan blend sebentar.
3. Tuangkan ke dalam loyang bersaiz 8" x 8" persegi dan taburkan bijan jika suka.
4. Bakar pada suhu 160'C selama 1 jam (boleh tambah masa bakar 10 minit lagi untuk lebih garing di atasnya).
Yields : 4 biji menggunakan acuan pecah 8 No. 2.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment