Tepung Florentine - beli di BAGUS, Kajang.
FLORENTINE COOKIES
Sumber : BicaraKakNoor, Azlita & dll.
dicuba : zaralovebaking (sedappp & ranguppp)
Bahan-bahan :
200 gm tepung florenta
200 gm badam keping
100 gm kuaci
20 gm bijan hitam
Cara-cara :
1. Badam keping dan kuaci dipanggang sebentar di dalam oven pada suhu 160'C selama 5-10 minit.
2. Satukan kesemua bahan-bahan dan digaul rata.
3. Sudukan (anggaran 1 sudu besar) ke dalam dulang muffin yang telah digriskan dengan sedikit mentega.
4. Bakar pada suhu 160'C selama 10 minit.
NOTA : Jika menggunakan tray 14" x 14" alaskan dengan kertas minyak. Tuangkan ke dalam tray,
ratakan nipis-nipis dan bakar selama 10 minit. Sejurus keluar dari oven terus dipotong
kepada kepingan ketika masih panas.
No comments:
Post a Comment