KEK PISANG

Sunday, November 10, 2013

BROWNIES











BROWNIES  -  7 inci




Sumber  :   Koleksi Terbaik Norzailina Nordin
dicuba    :   zaralovebaking -  sangat sedap, moist & chocolatey..



Bahan-bahan :

165  gm   gula kastor
200  gm   gula perang
200  gm   mentega  (dicairkan)
137  gm   serbuk koko
  70  gm   tepung gandum
    4  biji   telur  gred 'B'
    2  tsp   esen vanilla
 1/2  tsp   garam


Loyang :  7 inci, digirs & dialas dengan kertas minyak


Cara-cara :

1.   Putar telur sehingga kembang.  Masukkan kedua-dua jenis gula.  Putar lagi.
2.   Apabila gula hancur, masukkan kesemua bahan lain.
3.   Kacau rata dan tuangkan ke dalam loyang pembakar.
4.   Bakar pada suhu 170'C selama 45 - 50 minit ataupun sehingga masak.  Biar sejuk sebelum dipotong.




No comments:

Post a Comment