Thursday, January 16, 2014
COKLAT FUDGE BROWNIES
COKLAT FUDGE BROWNIES
Sumber : Majalah Aroma Januari 2014 - ABM
Bahan-bahan :
200 gm coklat masakan
120 gm mentega
50 gm cream cheese
1/3 cawan gula kastor
2 biji telur 'A' - dipukul seketika
1 cawan tepung gandum
45 gm ceri - dipotong dadu kecil
(loyang petak 20 cm)
Cara Penyediaan :
1. Panaskan oven 170'C.
2. Masukkan coklat, mentega, cream cheese, gula ke dalam mangkuk. Gunakan kaedah double boiler, cairkan kesemua bahan sehingga sebati menggunakan senduk kayu.
3. Masukkan telur ke dalamnya dan gaul sebati.
4. Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit dan gaul rata.
5. Sediakan loyang 20cm/8 inci dan sapu mentega serta lapik dasar dengan kertas minyak. Tuangkan adunan ke dalamnya dan taburkan ceri di atasnya sekata.
6. Bakar selama 30-35 minit atau hingga masak sepenuhnya. Sejukkan sepenuhnya barulah dipotong.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment