Saturday, January 2, 2016
CUCUR MANIS KEMBUNG
CUCUR MANIS KEMBUNG
sumber : citarasawan ; thanks...
Bahan-bahan :
3 cawan tepung gandum
1 sudu teh baking powder
3 cawan air panas (air yang mendidih)
1/2 cawan susu pekat manis
Secubit garam
Cara-cara :
1. Satukan kesemua bahan dan gaul sebati. Adunan akan menjadi doh yang melekat ditangan.
2. Biarkan adunan doh suam dahulu supaya senang di bulat-bulatkan.
3. Basahkan tangan dengan air supaya tidak melekat, ambil doh mengikut saiz yang dikehendaki dan bulat-bulatkan. Pastikan minyak betul-betul panas sebelum digoreng dengan api sederhana.
4. Goreng di dalam minyak yang banyak, bila adunan timbul balik-balikkan dan goreng sehingga keperangan. Angkat & toskan...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment