KEK PISANG

Sunday, January 24, 2016

CUCUR PISANG KEJU








CUCUR PISANG KEJU
SAJI April 2015....




Bahan-Bahan :

   3  biji  pisang masak (pisang berangan)
   1  cawan  tepung gandum
1/2  cawan  air sejuk dari peti ais
1/2  cawan  gula pasir
   1  biji  telur gred B
   1  cawan  keju cheddar parut
Minyak untuk menggoreng


Cara-Cara :

1.  Pukul telur sehingga separuh kembang dan masukkan gula.  Gaul rata.
2.  Tambahkan tepung dan gaul sehingga agak sebati.
3.  Masukkan air sedikit demi sedikit sehingga adunan sebati.
4.  Cubit pisang sederhana besar dan masukkan keju lalu digaul sekadar sebati saja.
5.  Goreng dalam minyak banyak dan panas sehingga masak.  Enak dimakan dengan susu pekat manis.

No comments:

Post a Comment