Tuesday, October 8, 2013
APAM PELANGI - sedap & gebuss..
APAM PELANGI
Sumber : Masam Manis & Kak Am
dicuba : zaralovebaking
Bahan-bahan :
2 biji telur - gred B
1 tsp ovallett
1/2 tsp esen vanilla
150 gm tepung gandum
150 gm gula halus
125 ml santan kotak KARA
1 tsp baking powder
secubit garam
pewarna pilihan
Cara-cara :
Pukul telur, gula dan ovallett hingga gebu. Masukkan santan dan esen vanilla, kacau sebati. Masukkan tepung yang telah diayak bersama baking powder, kacau hingga rata. Bahagikan adunan kepada 3 warna pilihan. Tuangkan selapis demi selapis hingga habis.
Kukus selama 15 minit dengan api sederhana (menggunakan acuan lompang yang diletakkan dengan papercup). (menghasilkan : 32 biji)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
salam kak..
ReplyDeletecantik dan menarik la apam ni..
salam Bbwana adienia..terima kasih..
ReplyDelete