KEK PISANG

Wednesday, August 8, 2012

Cornflakes Madu






BISKUT CORNFLAKES MADU

oleh  :  zaralovebaking.blogspot.com

Bahan A :

150  gm    mentega
 90   gm    gula kastor
   5   tbsp  madu

Bahan B :

250  gm   cornflakes  (di ramas sedikit)
100  gm   chocolate chip  (saya guna kismis kuning)
100  gm   badam cincang  (di panggang sekejap)

Hiasan :

Papercup kecil secukupnya
Coloured rice secukupnya

Cara membuat :

1.   Masakkan bahan A sehingga mentega mencair.
2.   Masukkan bahan B,  gaul rata dan sebati.  Tutupkan api.
3.   Sudukan ke dalam papercup.
4.   Hiaskan dengan coloured rice.
5.   Bakar pada suhu : 170'C selama 8-10 minit.
6.   Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.

No comments:

Post a Comment