Wednesday, May 14, 2014
SARDIN KICAP
SARDIN KICAP
sumber : TryMasak.com
Bahan-bahan :
2 ketul sardin
1 ulas bawang putih (dicincang)
1/2 labu bawang besar (dipotong bulat)
1 biji cili merah (dihiris serong)
1 keping asam gelugur
2 sudu besar kicap
1 cawan air panas
Sedikit garam
Minyak untuk menumis
Cara-cara :
Panaskan minyak dan tumiskan bawang putih hingga wangi diikuti dengan bawang besar. Setelah bawang besar layu masukkan isi sardin, kacau-kacau biarkan hingga kering. Boleh juga dimasukkan sos sardin jika suka dan kacau. Kemudian masukkan kicap, cili merah, asam gelugur dan akhir sekali air panas. Kacau hingga mendidih dan tutup api. Taburkan dengan sedikit hirisan daun bawang jika suka.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment