RESIPI TART TELUR SEDAP
VERSI TELUR
rujukan : instaresipisedap
kredit kepada : sheila cyla via MAHN...
Bahan-Bahan :
Roti putih secukupnya ~ gelek/canai nipis, potong bulat, letakkan ke dalam loyang muffin & bakar pada suhu 200'C selama 5-10 minit.
Bahan-Bahan Filling :
4 biji telur gred A/B
1 cawan gula
1 cawan susu segar
1 cawan air
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu besar tepung kastad/tepung jagung
sedikit pewarna kuning ~ jika suka
Cara-Cara :
Kacau kesemua bahan sehingga sebati dan gula hancur, kemudian tapiskan. Tuangkan adunan telur ke dalam roti yang sudah siap dibakar tadi.
Kemudian bakar tart semula pada suhu 180'C selama 30 minit api atas bawah sehingga masak. Pada 5 minit terakhir tukarkan kepada api atas sahaja.
Sedia untuk dinikmati...
No comments:
Post a Comment