Monday, September 23, 2013
BISKUT LIDAH KUCING COKLAT
BISKUT LIDAH KUCING COKLAT
Sumber : Citarasawan
Dicuba : zaralovebaking.blogspot.com
Bahan-bahan :
250 gm mentega
170 gm gula kastor
100 ml putih telur
170 gm tepung gandum *
50 gm tepung jagung *
30 gm serbuk koko *
1/4 tsp emplex * (yang bertanda * diayak & ketepikan dulu)
1 tsp chocolate emulco
1 tsp coffee emulco (optional)
Hiasan : croquent secukupnya atau ikut pilihan
Loyang lidah kucing digris dengan sedikit mentega
Cara-cara :
Pukul mentega dan gula hingga berkrim. Masukkan putih telur sedikit demi sedikit sambil diputar hingga sebati. Tambahkan chocolate emulco dan coffee emulco (jika suka) dan gaulkan hingga rata dan sebati. Masukkan campuran tepung dan gaulkan hingga sebati. Masukkan ke dalam piping bag, guntingkan sedikit bahagian muncungnya dan picitkan memanjang ke dalam loyang.
Taburkan dengan croquent atau hiasan pilihan jika suka. Bakarkan selama 10-15 minit pada suhu 150'C.
Labels:
Biskut/Cookies
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
salam kak..
ReplyDeletebestnya makan biskut lidah kucing versi perisa coklat..