sebelum disalut breadcrumbs
selepas disalut breadcrumbs
BADAM CHOCOLATE CRUNCHY
sumber : Chef Fauziah di BAGUS 2007
oleh : zaralovebaking.blogspot.com
Bahan-bahan :
250 gm mentega
120 gm gula kastor
1 tsp chocolate emulco
1/2 tsp baking powder (paras) *
100 gm serbuk badam
50 gm tepung jagung *
300 gm tepung pau/Hong Kong/Red Rose * (* diayak bersama)
Hiasan :
Breadcrumbs oren/putih secukupnya
Dark cooking chocolate (dicairkan)
Cara-cara :
1. Putarkan mentega dan gula sekadar sebati saja (anggaran 3 minit).
2. Masukkan bahan kering dan gaulkan sebati hingga menjadi doh yang lembut.
3. Canaikan dan terap dengan acuan pilihan.
4. Bakar pada suhu 160'C selama 25 minit atau hingga masak menggunakan api atas bawah berkipas).
5. Sejukkan dan celupkan dalam chocolate cair, golek dalam breadcrumbs.
No comments:
Post a Comment