Monday, July 29, 2013
CORNFLAKES GLACEE
CORNFLAKES GLACEE
sumber : citarasawan
dicuba : zaralovebaking
Bahan A :
60 ml madu
60 gm mentega/marjerin
1 tbsp gula kastor
1 tsp esen vanilla
Bahan B :
200 gm cornflakes (ramas sikit)
50 gm bijan (disangai dahulu)
50 gm ceri merah )
50 gm ceri hijau ) (dicincang/dihiris halus)
50 gm hirisan badam (jika suka - dibakar dahulu)
Cara-cara :
1. Satukan bahan A, masak di atas api sederhana hingga hampir pekat. Tutup api dan masukkan bahan B dan gaul hingga rata dan sebati.
2. Sudukan ke dalam cawan kertas dan bakar pada suhu 160'C selama 15 minit atau hingga kekuningan.
3. Biarkan sejuk dahulu sebelum disimpan di dalam bekas kedap udara.
Labels:
Biskut/Cookies
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
sedap nyer zara, kak ruby ada buat gak tp lain sikit........
ReplyDelete