Sunday, July 21, 2013
SAMBAL BEBOLA KETAM
SAMBAL BEBOLA KETAM
Oleh : zaralovebaking.blogspot.com
Bahan-bahan :
30 biji bebola ketam
1 tsp jus limau kasturi
1 labu bawang besar (dimayang bulat)
1 cawan minyak masak
1 pokok daun sup (dihiris)
1 tsp gula
Garam secukup rasa
Bahan B : (Dikisar)
15 tangkai cili kering
5 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
Cara Memasak :
1. Panaskan minyak dan gorengkan bebola ketam hingga masak. Angkat dan ketepikan.
2. Keluarkan separuh minyak dan tumis bahan yang dikisar hingga wangi dan garing.
3. Masukkan bawang besar, garam dan gula secukup rasa.
4. Masukkan bebola ayam. Kacau rata dan sebati.
5. Tutup api dan tambah jus limau dan hirisan daun sup. Kacau rata dan angkat.
6. Sedia dihidangkan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
aiii sedapnya menu..
ReplyDeleteNampak simple tapi menarik dan sedap tu zara :D
ReplyDelete