KEK PISANG

Thursday, May 19, 2016

SWISS TART










SWISS TART
sumber  :   FB :  MAHN@Misshy Innz...




Bahan-Bahan :

250  gm  mentega
  85  gm  gula icing  (3 oz)
170  gm  tepung jagung *  (6 oz)
170  gm  tepung gandum *  (6 oz)  ( * diayak bersama)
    1  sudu teh  esen vanilla
    5  sudu besar  chocolate rice
Filling/jem strawberry secukupnya


Cara-Cara :

1.  Mix sebati mentega dan gula icing.
2.  Masukkan esen vanilla, mix sebati.
3.  Masukkan kedua-dua tepung, mix sebati.
4.  Masukkan chocolate rice, mix sebati.
5.  Terapkan menggunakan acuan semperit.  Nak bubuh dalam cawan kertas pun boleh.
6.  Letakkan filling/jem strawberry di atas doh tadi.
7.  Bakar pada suhu 160'C selama 30 minit atau sehingga masak (oven hendaklah dipanas terlebih dulu).

No comments:

Post a Comment