BISKUT CASABLANCA DELIGHT
BISKUT CASABLANCA DELIGHT
sumber dari : Citarasawan/Chef Zubaidah
dicuba : zaralovebaking.blogspot.com
Bahan A :
130 gm mentega
20 gm shortening
70 gm gula kastor
Bahan B :
30 gm nestum - diramas/kisar
30 gm oat - panggang & kisar
30 gm serbuk badam
20 gm bijan hitam
Bahan C :
25 gm tepung jagung
10 gm tepung beras
150 gm tepung gandum
Hiasan : ceri merah & hijau - dihiris
kuning telur - untuk glis
Cara membuat :
Sebatikan bahan A dan masukkan bahan B. Uli hingga rata. Masukkan bahan C dan uli hingga mendapat doh yang lembut. Kemudian canai dan terap dengan acuan ikut pilihan. Sapu kuning telur di atas biskut dan hias dengan ceri merah dan hijau.
Bakar pada suhu 140'c selama 30 minit atau hingga kekuingan.
No comments:
Post a Comment