Friday, April 8, 2016
BEEF BULGOGI
BEEF BULGOGI
sumber : Ilham Dapur...
Bahan-Bahan :
300 gm daging batang pinang/lembut - hiris nipis & cuci bersih
1/2 inci halia
1 ulas bawang putih
Sedikit kicap manis
Sedikit sos tiram
Sedikit bijan
Daun bawang secukupnya
Sedikit minyak sayur
Cara Memasak :
1. Toskan daging biar kering, tumbuk atau cincang halia dan bawang putih kemudian gaulkan daging dengan semua bahan kecuali 2 bahan terakhir, perapkan sekejap dalam 1 jam.
2. Panaskan sedikit minyak (dalam 3-4 sudu besar), masukkan daging, biarkan sekejap kemudian balikkan agar masak sekata sambil dikacau sekali sekala sampai daging lembut (dalam 15-20 minit).
3. Tutup api, taburkan dengan sedikit bijan dan hirisan daun bawang ketika menghidang...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment