Friday, April 22, 2016
TUMIS AIR BAYAM DENGAN KELEDEK
TUMIS AIR BAYAM DENGAN KELEDEK
Bahan-Bahan :
1 ikat sayur bayam
4 ulas bawang merah - hiris
1 ulas bawang putih - hiris
Sedikit halia - hiris
Sedikit lada hitam kasar
2 biji keledek bersaiz kecil - potong kiub kecil
Sedikit ikan bilis -bersihkan & toskan
Garam & gula secukup rasa
Cara Memasak :
1. Masukkan bahan hiris ke dalam periuk bersama ikan bilis. Tambahkan air secukupnya (anggaran 3-4 cawan) serta keledek dan masak sehingga mendidih dan keledek empuk@lembut.
2. Kemudian masukkan bayam, lada hitam, garam dan gula secukup rasa. Masak seketika sekadar bayam menjadi layu sedikit.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment