Friday, December 9, 2016
TUMIS KUBIS...
TUMIS KUBIS
cookbook : Ruzita's Kitchen...
Bahan-Bahan :
5 kelopak kubis - potong (saya guna 1/4 biji)
1 biji cili merah - hiris memanjang
2 ulas bawang merah - hiris
2 ulas bawang putih - hiris
1/2 batang lobak merah - hiris bulat
800 ml air
1 kiub pati ayam
1 sudu kecil garam
1/2 sudu besar gula
3 sudu besar minyak masak
Cara Memasak :
1. Panaskan minyak, tumis bawang merah dan bawang putih hingga berbau harum. Masukkan air.
2. Masukkan garam, gula dan kiub pati ayam.
3. Masukkan lobak merah, perlahankan api. Biar sebentar hingga lobak merah lembut.
4. Masukkan kubis dan cili merah.
5. Sesuaikan rasa. Sedia untuk dihidangkan...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment