KEK PISANG

Thursday, July 2, 2015

BISKUT CIP COKLAT/CHOCOLATE CHIP COOKIE I







BISKUT CIP COKLAT/CHOCOLATE CHIP COOKIE I
buku 'Biskut Tradisional' - Chef Zubaidah Che Pa



Bahan A :

250  gm  mentega
160  gm  gula kastor


Bahan B :

    1  biji  kuning telur gred B
    1  sudu teh  esen vanilla


Bahan C :

230  gm  tepung gandum
  20  gm  serbuk koko
100  gm  cip coklat
  50  gm  chocolate rice
  50  gm  badam cincang
  80  gm  Nestum


Cara-cara :

1.  Gaulkan bahan-bahan A sehingga sebati.
2.  Masukkan bahan B dan kacau rata.
3.  Masukkan bahan-bahan C perlahan-lahan dan kacaukan sehingga sebati.
4.  Sudukan adunan ke dalam dulang pembakar.
5.  Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 170'C selama 15-20 minit atau sehingga masak.

No comments:

Post a Comment