KEK PISANG

Wednesday, July 1, 2015

PUDING TRIFLE







PUDING TRIFLE
rujukan  :  Internet/google..



Bahan-bahan :

1  bungkus  swiss-roll/sebarang kek butter
1  kotak  agar-agar kristal  -  sebarang perisa
1  tin  fruit cocktail
3  sudu besar  tepung kastad
3  sudu besar  gula pasir
3  cawan  susu segar/susu cair


Cara Membuat :

1.  Campurkan tepung kastad, gula dan susu.  Kacau sebati dan masak sehingga mendidih dan pekat.  Angkat dan biarkan sejuk.
2.  Potong kek dan susun di dalam kaserol sehingga penuh.
3.  Ambil sedikit jus buah koktel dan renjiskan di atas kek tadi.
4.  Tuangkan kastad di atas keseluruhan kek sehingga rata.  Taburkan buah-buahan di atas kastad.
5.  Bancuh dan masak agar-agar kristal mengikut arahan pada pek kotak dan tuangkan di atas koktel tadi.
6.  Masukkan di dalam peti sejuk.  Enak dimakan bersama aiskrim perisa vanilla.

No comments:

Post a Comment