KEK PISANG

Tuesday, July 7, 2015

FLORENTINE COOKIES




 versi bulat





FLORENTINE COOKIES
sumber  :   BicaraKakNoor ; thanks...



Bahan-bahan :

200  gm  tepung florenta
200  gm  badam keping
100  gm  kuaci
  10  gm  bijan putih
  10  gm  bijan hitam


Cara-cara :

1.  Badam keping dan kuaci dipanggang sekejap di dalam oven pada suhu 160'C selama 5-10 minit.

2.  Satukan kesemua bahan-bahan dan gaul rata.

3.  Kemudian ratakan di dalam loyang 14x14 inci yang dialaskan dengan baking paper.  Boleh juga dimasukkan ke dalam loyang muffin yang ada 12 lubang. 

4.  Bakar pada suhu 160'C selama 10-15 minit.  Sejurus keluar dari oven terus potong kepada kepingan ketika masih panas menggunakan pizza cutter.  Biarkan sejuk seketika dan simpan dalam bekas kedap udara.

No comments:

Post a Comment