Friday, July 3, 2015
BISKUT GANDUM BERSUSU@MILKY OAT COOKIE
BISKUT GANDUM BERSUSU@MILKY OAT COOKIE
buku 'Jamuan Biskut' Chef Zubaidah..
Bahan A :
250 gm mentega
100 gm gula kastor
Bahan B :
100 gm oat (dibakar & dikisar)
2 sudu besar serbuk koko
220 gm tepung gandum
50 gm serbuk badam
Hiasan : (disatukan)
Susu tepung
Gula aising
Cara-cara :
1. Sebatikan bahan-bahan A. Tidak perlu dipukul sampai kembang.
2. Masukkan kesemua bahan B dan uli sehingga adunan menjadi lembut.
3. Terapkan doh dengan acuan berbentuk segi empat panjang/atau acuan pilihan.
4. Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 170'C selama 15-20 minit atau sehingga masak.
5. Setelah biskut sejuk, gaulkannya dengan susu tepung dan gula aising.
Labels:
Biskut/Cookies
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment