KEK PISANG

Friday, July 3, 2015

BISKUT GANDUM BERSUSU@MILKY OAT COOKIE







BISKUT GANDUM BERSUSU@MILKY OAT COOKIE
buku 'Jamuan Biskut' Chef Zubaidah..



Bahan A :

250  gm  mentega
100  gm  gula kastor


Bahan B :

100  gm  oat  (dibakar & dikisar)
    2  sudu besar  serbuk koko
220  gm  tepung gandum
  50  gm  serbuk badam


Hiasan :  (disatukan)

Susu tepung
Gula aising


Cara-cara :

1.  Sebatikan bahan-bahan A.  Tidak perlu dipukul sampai kembang.
2.  Masukkan kesemua bahan B dan uli sehingga adunan menjadi lembut.
3.  Terapkan doh dengan acuan berbentuk segi empat panjang/atau acuan pilihan.
4.  Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 170'C selama 15-20 minit atau sehingga masak.
5.  Setelah biskut sejuk, gaulkannya dengan susu tepung dan gula aising.

No comments:

Post a Comment