KEK PISANG

Thursday, July 2, 2015

BISKUT MUTIARA MERAH/RED PEARL COOKIES







BISKUT MUTIARA MERAH/RED PEARL COOKIES
buku resipi Chef Zubaidah




Bahan A :

150  gm  mentega
  70  gm  gula aising


Bahan B :

150  gm  tepung gandum
  60  gm  cornflake  (saya guna coco crunch - hancurkan/kisarkan)
  50  gm  chocolate chip
  20  gm  ceri merah  (dipotong dadu)
  30  gm  badam cincang


Hiasan :

ceri merah & hijau - hiris memanjang


Cara-cara :

1.  Sebatikan bahan A.  Tidak perlu sampai kembang.
2.  Masukkan kesemua bahan B dan uli sehingga lembut.
3.  Sudukan adunan ke atas dulang pembakar dan hiaskan dengan ceri merah dan hijau.
4.  Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 170'C selama 15-20 minit atau sehingga masak.

No comments:

Post a Comment