KEK PISANG

Friday, July 3, 2015

SUP SINGGANG AYAM







SUP SINGGANG AYAM
Majalah Saji Julai 2015...



Bahan-bahan :

  1  ekor  ayam  -  dipotong kecil-kecil
  2  batang  lobak merah  -  dipotong dadu
10  biji  belimbing buluh  -  belah dua  (saya tukar ke 2 biji tomato - dibelah 4 setiap satu)
  1  helai  daun kunyit  -  disiat
  5  hiris  lengkuas
  4  hiris  halia
  2  labu  bawang besar  -  dihiris
  7  ulas  bawang putih  -  dihiris
11  tangkai  cili padi  -  diketuk
  1  cawan  air asam jawa
Gula dan garam secukupnya
Air secukupnya


Cara Memasak :

     Satukan kesemua bahan di dalam periuk dan renehkan sehingga ayam empuk dan masak.  Tambah gula dan garam secukup rasa.

No comments:

Post a Comment