LEFTOVER ROTI CANAI MUFFIN
sumber : Fiza's Cooking
hasil : 12 biji
Bahan-Bahan :
2 keping roti canai
4 biji telur gred A
2 ekor ikan sardine ~ tin kecil (ambil isi ikan sahaja tanpa sosnya)
3 tangkai daun bawang
1 tangkai cili merah
Secubit garam
1/4 cawan keju cheddar ~ disagat
Cara-Cara :
1. Panaskan oven dan sapu minyak ke dalam muffin pan. Potong roti canai dalam kepingan kecil. Masukkan ke dalam mangkuk besar dan ketepikan seketika.
2. Di dalam sebuah mangkuk yang lain, pukul telur dan garam dengan garfu. Masukkan isi ikan sardine yang telah dilecek. Masukkan juga daun bawang dan cili merah.
3. Tuangkan telur tersebut ke dalam mangkuk berisi roti canai tadi dan kacau sehingga sebati.
4. Akhir sekali, masukkan adunan tersebut ke dalam muffin pan dan taburkan keju di atasnya. Bakar di dalam oven pada suhu 180'C (api atas & bawah) selama 15-20 minit atau sehingga masak.
5. Hidangkan bersama kari, kuah dal ataupun sos cili mengikut selera anda.!!!!
No comments:
Post a Comment