ROTI TELUR SARDIN VIRAL
sumber : LiNaPg@TeratakMutiaraKasih...
Bahan-Bahan :
Roti putih secukupnya (saya guna roti Gardenia)
1 tin kecil sardine/mackerel (155 gm)
1/2 labu bawang besar (cincang/dadu)
1 biji cili merah (cincang/dadu)
Sedikit daun bawang
3 biji telur
Sedikit garam/Maggi Secukuprasa
Minyak masak
Cara-Cara :
1. Roti dipotong mengikut kreativiti, ketepikan.
2. Lecek kasar sardine (biarkan masih ada ketulan).
3. Masukkan bawang, daun bawang dan cili merah, gaul rata.
4. Pecahkan telur di dalam mangkuk berasingan. Masukkan garam/Maggi Secukuprasa. Pukul manja (seperti ketika pukul telur dadar).
5. Tuangkan telur ke dalam sardine tadi, gaul rata dan sebati.
6. Celupkan roti kemudian goreng (minyak sedikit sahaja) sehingga masak.
7. Angkat, kemudian toskan minyaknya.
8. Hidangkan Roti Telur Sardine bersama sos pilihan...
No comments:
Post a Comment