Wednesday, February 15, 2017
MASAK LEMAK KACANG PANJANG...
MASAK LEMAK KACANG PANJANG
rujukan : majalahrasa...
Bahan-Bahan :
500 gm kacang panjang - dipotong 2 inci panjang
4 biji cili merah - dihiris
3 biji bawang merah - dihiris
2 ulas bawang putih - dihiris
2 sudu makan udang kering/ikan bilis
1 keping tauhu - dipotong kiub (tambahan)
1 cawan santan pekat
2 cawan air
Garam & gula secukup rasa
Cara Memasak :
1. Masukkan santan dan air ke dalam periuk. Kemudian tambahkan bahan-bahan hiris dan udang kering/ikan bilis.
2. Setelah mendidih, masukkan kacang panjang dan tauhu. Masak sehingga kacang empuk.
3. Perasakan dengan garam serta gula secukup rasa.
4. Angkat dan sedia untuk dihidangkan...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment