Tuesday, July 22, 2014
BISKUT CORNFLAKE MADU CHOCOLATE CHIP
BISKUT CORNFLAKE MADU CHOCOLATE CHIP
buku 'Resipi Biskut & Kek' Chef Hanieliza
Bahan A :
100 gm mentega
50 gm gula kastor
8 sudu makan madu
Bahan B :
200 gm cornflakes (diramas)
100 gm chocolate chip
100 gm almond flake (dipanggang)
Bahan C : (Hiasan)
Acuan kertas kecil secukupnya
Chocolate rice atau gula-gula manik warna-warni
Cara Membuat :
1. Panaskan bahan A sehingga mentega car. Tutup api dan sejukkan sebentar.
2. Masukkan bahan B dan gaulkan rata.
3. Sudukan adunan ke dalam acuan kertas kecil.
4. Hiaskan dengan bahan hiasan.
5. Bakar di dalam ketuhar yang sudah dipanaskan pada suhu 170'C selama 8 sehingga 10 minit.
6. Sejukkan dan simpan di dalam bekas kedap udara.
Labels:
Biskut/Cookies
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
tak cair ke choc. chip tu bila masuk dalam ketuhar?
ReplyDelete