KEK PISANG

Tuesday, July 22, 2014

CHOCOLATE OAT CRIPS

 menggunakan Milo

 menggunakan serbuk koko







CHOCOLATE OAT CRIPS
buku 'Home-made Biscuits' Zubaidah Chepa - sangat sedap



Bahan-bahan :

250  gm   mentega
120  gm   gula kastor
140  gm   oats  (bakar & kisar)
    2  sudu besar  serbuk koko/Milo
220  gm   tepung gandum


Hiasan :  (digaul sebati)

50  gm   susu tepung
50  gm   gula icing


Cara-cara :

1.   Pukul mentega dan gula kastor sehingga kembang.
2.   Masukkan bahan-bahan lain dan uli sehingga lembut.
3.   Canai dan terap dengan acuan segi empat tepat.
4.   Panaskan oven.  Bakar pada suhu 140'C selama 30 minit.
5.   Setelah biskut sejuk, gaulkan dengan susu tepung dan gula icing.

No comments:

Post a Comment