Friday, June 10, 2016
BINGKA ROTI
BINGKA ROTI
sumber : Ilham Dapur...
Bahan-Bahan :
3 biji telur gred A
200 ml susu segar
100 gm roti - timbang ambil yang putih sahaja
1/3 cawan gula kastor
1/2 sudu teh esen vanilla
secubit garam
Cara-Cara :
1. Panaskan oven pada suhu 170'C, sapu loyang bersaiz 7 inci persegi dengan sedikit mentega atau cooking spray.
2. Sebatikan kesemua bahan, masukkan ke dalam mesin pengisar dan kisar sekadar hancur sahaja (macam pasir halus gitu), jangan kisar sampai berkrim.
3. Tuangkan ke dalam loyang yang telah disediakan tadi dan bakar selama 35-40 minit atau sehingga sedikit keperangan.
4. Sejukkan sekejap sebelum dikeluarkan dari loyang. Potong dan sedia dihidangkan..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment